ויזה לתאילנד
בשנים האחרונות הפכה תאילנד ליעד מועדף ע"י הישראלים, הקסם האקזוטי של המזרח הפוגש את תרבות המערב. השילוב מרתק מאות אלפי ישראלים. כישראלי המתגורר בבנגקוק אני נשאל רבות ע"י חברי בישראל על הצורך בויזה בכניסה לתאילנד. האם צריך ויזה בכדי להיכנס לתאילנד? ואם כן , כמה זמן היא בתוקף? הנה כל התשובות לשאלות שמעסיקות אתכם.
ויזה עד 30 יום :
אין צורך לדאוג לויזה לפני הטיסה. כשתגיעו לנמל התעופה בבנגקוק, תמלאו טופס עם פרטים אישיים ומטרת הגעתכם לתאילנד. בביקורת הדרכונים הציגו כרטיס טיסה חזור ע"מ שיאשרו את כניסתכם לתאילנד. אחרת סביר שלא יאשרו את כניסתכם. במידה והצגתם כרטיס טיסה חזור ודרכונכם הוחתם, שמרו את הטופס שמילאתם. הוא עשוי לעזור לכם בהמשך, תוקף האשרה שתקבלו מוגבל ל 30 יום בלבד. אין צורך בתשלום. אם בחרתם להגיע לתאילנד דרך היבשה( תאילנד גובלת במדינות, מיאנמר, לאוס, קמבודיה ומלזיה) תקבלו ויזה שתוקפה ל 15 יום בלבד.
שימו לב, במידה ואתם יוצאים ממדינת תאילנד הויזה מבוטלת, גם אם לא ניצלתם אותה עד הסוף. לדוגמא, אם הגעתם לתאילנד וקיבלתם אשרת שהייה ל-30 יום, ולאחר שבוע יצאתם מהמדינה דרך היבשה , תוקף הויזה בטל. כשתחזרו בדרך היבשה תקבלו אשרת שהייה חדשה רק ל-15 יום. בכל מקרה אפשרי להאריך את הויזה בעוד 30 יום באחד ממשרדי ההגירה הפרוסים במדינה(יש להצטייד בשתי תמונות פספורט וטופס מקומי).
ויזה מעל ל 30 יום:
מומלץ מאד להוציא את הויזה בשגרירות תאילנד בישראל. השגרירות ממוקמת בהרצליה פיתוח ,ימי קבלת הקהל להנפקת ויזה , בין שני לשישי בין השעות 09:00-11:30 (אין קבלה בחגים לאומיים של תאילנד וישראל). עלות הנפקת הויזה לכניסה חד פעמית היא 150 ₪.
מסמכים שצריך להביא לשגרירות:
דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות עם שני עמודים ריקים
צילום הדרכון וצילום תעודת זהות
שתי תמונות פספורט זהות מהחצי שנה האחרונה (על רקע כחול או לבן)
כרטיס טיסה הלוך וחזור
אישור לינה במלונות לימים הראשונים
סטודנט- אישור חזרה ללימודים.
שכיר- מכתב מהמעסיק על חופשה ותלוש משכורת .
עצמאי- מכתב מרואה חשבון על כך שיש לך עסק, והעסק מתפקד כשאתה בחופשה ושיש לך כסף למימון החופשה.
כל המסמכים(מלבד הדרכון ות.ז) צריכים להיות מתורגמים לשפה האנגלית (לא מקבלים מסמכים בעברית).
תנופק לכם ויזה שתאפשר לכם לשהות בתאילנד למשך 60 ימים. היא גם מאפשרת עד שלוש כניסות ויציאות מתאילנד. הויזה בד"כ מונפקת כעבור שלושה ימים, והיא תקפה ל 90 יום מרגע הגעתכם לתאילנד, יתחילו לספור לכם 60 ימים עד ליציאתכם.
כתובת השגרירות התאילנדית: רחוב משכית 3 , הרצליה פיתוח.
טלפון: 09-9548412/3
כתובת מייל:netvision.net.il @thaisr
אתר אינטרנט: http://www.thaiembassy.org/telaviv/en/home
הארכת ויזה בתאילנד:
לקראת סיום הוויזה בעת שהותך בתאילנד, ניתן לפנות למשרדי ההגירה, הארכה תינתן עד לשלושים יום ובעלות של 1900 בהט, חריגה ביום מהמועד תגרור אחריה קנס של 500 בהט ביום. אפשרות נוספת, היא לצאת מתאילנד דרך היבשה למדינה סמוכה ולחזור ,תקבלו הארכה ל 15 יום בלבד.
שהות בתאילנד עם ויזה פג תוקף:
התאילנדים אומנם מקבלי פנים וחייכנים, אבל מעבר לקנס של 500 באט (Thai Baht) עבור כל יום של חריגה, לא כדאי להיתפס ע"י נציגי השלטון, במקרה הגרוע זה יכול להסתיים גם במעצר ללא קשר למספר הימים שחרגת.
הנפקת ויזת נישואין:
הנושא הפך פופולרי בתקופה האחרונה , הנה מה שצריך להגיש בשפה האנגלית ורצוי מאד גם בתאילנדית זה עשוי לקצר זמנים.
ויזת נישואין מונפקת לאזרח זר הנשוי לאזרח/ית תאילנדי/ת ואשר עונה על הקריטריונים הבאים:
הוכחת נישואים על ידי המצאת תעודת נישואין. ישנם מקרים בהם נדרש גם אישור שהנישואין נעשו מרצון ובחירה חופשית , ניתן להשיג בשגרירות ישראל בתאילנד
דרישות פיננסיות- הפקדה של 400,000 בהט בחשבון בנק תאילנדי שישים יום לפני הגשת הבקשה (להמציא אישור בנק); או לחילופין ראייה (מגובה במכתב מהשגרירות) לכך שיש לך הכנסה של לפחות 40,000 בהט לחודש (המגבלה הזאת אינה חלה כאשר אישה זרה מתחתנת עם גבר תאילנדי, אבל הגבר התאילנדי נדרש לספק ראיה לתשלום מס הכנסה).
מסמכי חובה:
תעודת יושר ותעודה רפואית
דרכון, דרכון/ת.ז של אשתך, פנקס רישום מגורי אשתך
תעודות לידה של ילדיך (אם יש, במידה ויש לך ילדים מאשתך התאילנדית זה עשוי לעזור במעט)
מפת מיקום מגורי אשתך
הוכחה לשהייתך עם אשתך במקום מגוריה, ואם אתה שוכר, עותק של תעודת הזהות שלה ופנקס רישום מגוריה
רישום של בעל הבית, צילומים המראים את פנים וחוץ הבית ומספר הבית
שני העתקים של כל המסמכים שצוינו לעיל בנוסף לסט המקורי להגשת הבקשה לרשויות ההגירה
שימו לב, ויזת נישואין תקפה לשנה אחת בלבד ומחודשת על בסיס שנתי. בנוסף יש חובת התפקדות ודיווח כל 90 יום לרשות ההגירה המקומית.
בקשת המרת ויזת תייר לויזת נישואין יכולה להיעשות בתאילנד במשרד ההגירה, ללא צורך יציאה במידה ונותרו לך מינימום 15 יום לפני פקיעת תוקפה של הויזה הנוכחית שלך, אם לא, הנך חייב לצאת מתאילנד בכדי להגיש בקשה לויזת נישואין בשגרירות תאילנד במדינה שכנה/אחרת, שתינתן בתחילה לתקופה של 90 יום ולאחר מכן הארכתה ליתרת השנה הכוללת.
במידה והבקשה מוגשת בישראל או במדינת שהיית הקבע שלך, הויזה תינתן לשנה.